Warsztat z prof. Fonagy’em oraz prof. Asenem

Szanowni Państwo!

Zdajemy sobie sprawę z tego, że trzymaliśmy Was w niepewności odnośnie do losów organizowanego przez nas warsztatu z profesorem Peterem Fonagy’em oraz prof. Eią Asenem. Chcieliśmy Państwa poinformować, że przez ostatnie miesiące pozostawaliśmy w stałym kontakcie z prowadzącymi i przyglądaliśmy się sytuacji epidemiologicznej w kraju i za granicą. Nasze myśli i emocje wahadłowo zmieniały się od przepełnienia nadzieją na wieść o tym, że ruszają powszechne szczepienia, które mają potencjał odmienić sytuację epidemiologiczną (w tym uchronić i zabezpieczyć naszych prowadzących), aż po uczucia lęku i dużej niepewności w obliczu wprowadzanych zakazów lotów z Wielkiej Brytanii do Polski. Ostatecznie, oceniając aktualną sytuację epidemiologiczną na kilka miesięcy przed planowanym wydarzeniem, mamy przekonanie graniczące z pewnością, że warsztat nie będzie mógł odbyć się w wersji “na żywo”. Szczególnie, że cieszy się tak ogromnym zainteresowaniem, że zapisało się na niego ponad 400 osób.

Udało nam się zatem ustalić z prowadzącymi, że w tym roku – a dokładnie 22 maja 2021 – odbędzie się pierwsza część warsztatu, dotycząca pracy terapeutycznej w oparciu o koncepcję mentalizacji z osobami dorosłymi z diagnozą zaburzenia osobowości, w formie warsztatu on-line na platformie Zoom. Mamy nadzieję natomiast na to, że w maju przyszłego – 2022 roku – uda nam się przeprowadzić drugą część warsztatu w trybie “na żywo”.

Staramy się by ta reorganizacja była możliwa w ramach aktualnie zaplanowanego budżetu szkolenia.

Jeśli ktokolwiek z Państwa nie jest usatysfakcjonowany taką formułą szkolenia, informujemy, że w dalszym ciągu jest możliwość złożenia rezygnacji, które przyjmujemy drogą mailową. Jeśli w obliczu wprowadzonych zmian ktoś chciałby wycofać się z uczestnictwa – prosimy o poinformowanie nas o tym fakcie do 14.03.2021 roku, byśmy ewentualnie mieli czas na przeprowadzenie dodatkowego naboru.

Pozdrawiamy serdecznie,
prof. Barbara Józefik