Trójkonferencja 2022

Szanowni Państwo,

pragniemy Państwa zaprosić na tegoroczną Trójkonferencję, organizowaną przez Sekcję Naukową Terapii Rodzin PTP, która odbędzie się w dniach 21-23 października 2022 r. w Gdańsku pod hasłem “Inny w domu”.

Wybór tematu nie jest przypadkowy. Wrażliwość na Innego to ważna okoliczność pracy terapeutycznej, zaś tematyka konferencji ma łączyć to, co się dzieje w gabinecie psychoterapeutycznym z tym, co się dzieje na zewnątrz – w społeczeństwie i na świecie.

Konferencja jest organizowana przez Sekcję Naukową Terapii Rodzin Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego. Wydarzenie to jest kolejnym spotkaniem w ramach corocznych konferencji Trzech Sekcji Psychoterapeutycznych Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego i Psychologicznego, mających na celu integrację środowiska polskich psychoterapeutów.

W ramowym programie konferencji przewidziane są zarówno wykłady i dyskusje panelowe na sesjach plenarnych, jak i sesje warsztatowe w mniejszych grupach. Swoją obecność na sesjach plenarnych zapowiedzieli m.in.  prof. dr hab. Joanna Tokarska-Bakir, Marta Piegat-Kaczmarczyk (Polskie Forum Migracyjne), prof. dr hab. Irena Namysłowska, dr n. hum. Bernadetta Janusz, prof. dr hab. Barbara Józefik,  prof. dr hab. Tadeusz Nasierowski, prof. dr hab. Katarzyna Schier, Tomasz Stawiszyński, dr n. med. Cezary Żechowski, prof. Michał Bilewicz oraz mgr Justyna Dąbrowska.

Dalsze szczegóły programowe i organizacyjne oraz możliwość zgłaszania uczestnictwa i aktywnego udziału w Konferencji znajdą Państwo na naszej stronie www.sntr.org.pl w zakładce “Trójkonferencja” oraz w dalszych komunikatach konferencyjnych.

Przypominamy o ważnych terminach związanych z tegoroczną Trójkonferencją:

– do 31 lipca został przedłużony termin I opłaty konferencyjnej,

– 15 sierpnia mija termin zgłoszeń aktywnego uczestnictwa.

Zachęcamy do zapoznania się ze specjalną witryną konferencyjną, która została umieszczona na stronie Sekcji Naukowej Terapii Rodzin: www.sntr.org.pl

Odnajdziecie tam Państwo uaktualniony program ramowy Trójkonferencji ze wszystkimi wystąpieniami plenarnymi; we wrześniu program zostanie uzupełniony o równoległe wydarzenia: warsztaty, sesje tematyczne, doniesienia kliniczne i sesję plakatową.

Do zobaczenia jesienią w Gdańsku w Europejskim Centrum Solidarności w dniach 21-23 października 2022 roku.

W imieniu Komitetu Naukowego:
Barbara Józefik

W imieniu Komitetu Organizacyjnego:
Jacek Maślankowski

Zapoznaj się z komunikatem konferencyjnym TUTAJ