Pomoc terapeutyczna COVID-19

Szanowni Państwo!

Z uważnością przyglądamy się aktualnej sytuacji związanej z pandemią wirusa SARS-CoV-2. Jesteśmy świadomi pojawiającego się niepokoju i napięcia, przed którymi często trudno się bronić. Jednocześnie cieszymy się ze wszystkich gestów dobrej woli, o których dowiadujemy się z mediów. Jako specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym, chcielibyśmy przyłączyć się do tych inicjatyw i zaproponować nieodpłatną pomoc dla osób, które w szczególny sposób mogą potrzebować wsparcia psychologicznego. Pragniemy wesprzeć terapeutycznie przede wszystkim osoby biorące bezpośredni udział w walce z pandemią, czyli personel medyczny i służby mundurowe. Proponujemy także doraźne wsparcie dla osób objętych kwarantanną lub dozorem epidemiologicznym oraz wszystkich, którzy w ostatnim czasie przeżywają silny lęk w związku z aktualną sytuacją. Nasz zespół psychoterapeutów jest gotowy do udzielania bezpłatnych konsultacji psychologicznych i psychoterapeutycznych online i telefonicznie. Zgłoszenia zbierane są pod numerem telefonu 533721001.

Zespół Fundacji KONTEKST